Home Video Voda Výživa Sálovka Fórum Odkazy e-shop
Manďasovo zdravá výživa
Ahoj jmenuji se Pavel,

protože Michal pořád tvrdí, že nemá čas napsat přízpěvek do této rubriky (spíše se bojí reakce holek), rozhodl jsem se, že to za něj udělám sám. Zde jsou pokrmy, které Manďas nikdy nejedl a jsem zvědav, jestli je alespoň nekdy ochutná. Ke každému jídlu jsem se pokusil najít vždy něco o jeho původu. Máte zde i vzkazník, takýe můžete psát své postřehy k jednotlivým pokrmům. Pokud chcete přidat i váš recept, tak mi ho pošlete na mail: pavel.janouch@gmail.com a do předmětu napište "recept NN".
Řecký salát (9.5 2008)  recept
Velmi praktickou a zdravou záležitostí našeho jídelníčku jsou bezesporu saláty. Většina salátů je považována za dietní pokrm, protože obsahuje málo kalorií a zasytí díky množství vody a vlákniny. Zelenina, která je hlavní surovinou pro přípravu salátů, obsahuje značné množství vitamínů, a proto je tento pokrm studené kuchyně považová za základ zdravé výživy.
Polévka Gazpacho (30.4 2008)  recept
Gazpacho je španělská zeleninová polévka, podávaná za studena – nejlépe vychlazená, původem z Andalusie. Po objevení Ameriky v roce 1492 se základní suroviny, rajčata a papriky dostaly do Evropy. Gazpacho je pro svou osvěžující chuť populární zejména v teplých oblastech a během léta. Existuje mnoho receptů na přípravu polévky i více způsobů její přípravy.
Zapečená Quinoa (21.4 2008)   recept
Quinoa pro vás dost možná exotický pojem, pro zdravý jídelníček ale velmi vhodná ingredience. Je to surovina, která narozdíl od pšenice nebo rýže nabízí strávníkům vyvážený soubor důležitých aminokyselin, což ji zařazuje mezi neobvykle kompletní potraviny. Quinoa představuje také důležitý zdroj vlákniny, fosforu, železa a hořčíku. Neobsahuje lepek a je velmi lehce stravitelná.
Vzkazník